Pagina principal
 
 

Història

Bar Bus Stop va començar la seva història el juliol de 1967 de la mà de l'avi Manolo "el Cantúo" i l'àvia Mª Jesús. Després van continuar els meus pares: l'Eugènia i el Paco.

Va obrir les seves portes al número 32 de l'Avinguda Santiga, que abans es deia "Calle 27 de Enero", i des del 2006 continuem al número 34. Com han canviat les coses des d'aleshores! En aquells anys es treballava els set dies de la setmana sense festius, obrint a les cinc del matí i tancant quan es podia. L'horari no ha canviat gairebé gens, només amb els festius i els diumenges.

Hem estat molt vinculats a la Vallesana, que eren els que feien el recorregut de Sta. Perpètua a Mollet i a Sabadell i tothom recorda el bar, com la parada del bus per anar a l'institut, l'hospital, la discoteca..., serveis que llavors no teníem al poble. I mentres esperàvem a la parada miràvem la cartellera de les pel·lícules que feien al Centre Parroquial o al Casino. Qui no va patir al viatjar amb el Kalet que després van passar a gestionar Salix Bus, La Plana i ara Sagalès?

En el nostre carrer també hi havien grans plataners a tot el llarg, amb horts a un costat i safareigs a l'altre. Al davant teníem el Vapor (Químiques Fabril) i la Quitxalla –una botiga de joguines encisadora-. I a la nostra dreta, la cambra agrària o Sindicat (actualment la Perpetuenca) on jugàvem entre les sitges de blat i corríem rere els gats, i per damunt la Plaça de la Paella.

Quantes coses ja no hi són!

Qui no se'n recorda dels que ja no hi són: la Mª Jesús, "el Cantuo", el meu pare el Paco, tots ells al darrera de la barra deixant mil i una anècdotes en el nostre record... Però també els de l'altra banda del mostrador: els clients també són una part molt important d'aquesta història que sense ells tampoc es podria haver escrit.

Ara sóc jo qui continua el camí i voldria agrair a tothom que ha fet de nosaltres història!

Gràcies!

Francisco Manuel Ruiz Calero, "Fran"

Avda. Santiga,34 - 08130 Santa Perpètua de Mogoda | Tel. 93 560 21 17 | bus_stop1967@yahoo.es